Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

10 hollywoodi híresség, akik festőművészként is megállnák a helyüket

10 hollywoodi híresség, akik festőművészként is megállnák a helyüket
Ahogyan közülünk is sokaknak a festés és a művészet jelenti a kikapcsolódást és az örömöt, így a hollywoodi sztároknál sincs ez másként. A hírességek között találunk olyanokat is, akik csak egy művészeti irányzatban kiemelkedők, de vannak igazi polihisztorok is, aki bármihez nyúlnak, arannyá válik.

 

1.      Lucy Liu

Ki gondolta volna, de a Charlie Angyalainak sztárja a színészkedés mellett a művészetek világában is rendkívül tehetséges. Festményei, szobrai több kiállításon is megjelentek már, ezeken az eseményeken Yu Ling néven szerepel, ami a kínai színésznő eredeti neve. Külön megsüvegelendő, hogy a művei után kapott pénzt rendszeresen fordítja jótékony célokra.

2.      James Franco

A híres színész igazi modernkori polihisztor. Rendezőként, íróként, színészként, költőként és festőként sem jön zavarba. Leghíresebb művét Los Angelesben és Londonban is a legnívósabb galériák állították ki.

3.      Károly herceg

Az angol királyi család hercege mindennapos elfoglaltságai mellett nagyon sikeres festő is, aki jellemzően vízfestékkel és akrillal dolgozik. Habár angol hercegként bármibe fog, dicsérő szavak övezik, meg kell jegyezzük, rendkívül jó érzéke van a tájképek abrázolásához.

4.      Sylvester Stallone

Mr. Stallone a képernyőn igazi keményfiúkat formál meg, magánéletében és szabadidejében viszont nagyon érzékeny a művészetekre. A beszámolók szerint jellemzően otthon, a saját garázsában készíti alkotásait, amikre az expresszionista, absztrakt stílus jellemző.

5.      Marylin Monroe

Énekesnő, színésznő, táncos, ezek mellett pedig remek alkotóművész is volt. Sokan nem tudták róla, de remekül bánt az ecsetekkel, a képen látható alkotását pedig Kennedy elnöknek készítette személyesen.

6.      Sir Anthony Hopkins

Korunk egy leglenyűgözőbb jelenleg is élő szinésze is imád festeni. Hogy te is érezd, mennyire tehetséges, különböző alkotásai 4.000 és 80.000 dollár között keltek el.

7.      Jim Carrey

Jim egy igazán szenvedélyes alkotóművész mind a képernyőn, mind pedig azon kívül. Azt, hogy mennyire szereti a festészetet, jól mutatja, hogy 2017-ben egy rövid dokumentumfilm is készült a színész és a kreatív hobbijának kapcsolatáról, mely az „I Needed Color” címet viseli.

8.      Johnny Depp

Habár az utóbbi hónapokban inkább a magánéletétől volt hangos a sajtó, a Karib-tenger kalózainak sztárja nagy rajongója a festészetnek, általában olajfestményeket készít, ahogyan pedig a mellékelt kép mutatja, tehetsége is van hozzá.

9.      Macaulay Culkin

A Reszkessetek betörők gyerekszínészét már nem sokszor látjuk a filmvásznon, viszont a vászon mögött, ecsettel annál inkább. Culkin még egy nevével fémjelzett galériát is létrehozott, ahol megtekinthetők az általa készített különleges, néhol kicsit furcsa alkotások is.

10.   Pierce Brosnan

A 90-es és 2000-es évek férfiideálja amint leadta James Bond szerepét, az alkotás örömeibe merült. Ha hiszed, ha nem, még egy művészképzést is elvégzett. Műveit sokszor ő is jótékony célra fordítja, hogy ezzel segítse a nehéz sorsúakat.

Ha esetleg te is kedved kaptál a festéshez és az alkotáshoz, válogass több száz számfestő készletünk vagy gyémántszemes kirakónk közül, amik segítségével tapasztalat nélkül is képes vagy igazi mesterműveket alkotni.

Forrás és fotók: https://bestlifeonline.com/celebrities-who-are-artists/

Borítókép: nme.com

Tartalomhoz tartozó címkék: festés hírességek